Ville Kivinen ja Mäki-Jouppi voittoihin

17.05.2015

Rata SM- Ahvenisto

Ville Kivinen ja Mäki-Jouppi voittoihin

Formula Fordien SM-sarja avattiin Ahveniston radalla Hämeenlinnassa. Lauantaina nopein oli Juha Mäki-Jouppi ja sunnuntaina voittoon kaasutteli paluun radoille tehnyt turkulainen Ville Kivinen.

Formula Ford -luokassa ykköseksi ajoi lauantaina Juha Mäki-Jouppi selvällä erolla ennen Ville Kivistä. Kolmannelle korokkeelle nousi päivän yllättäjä, ahvenanmaalainen Sami Fagerström.

”Ihan mukava alku kaudelle, nappasin paalupaikan ja ajoin voittoon. Aina voi toki kovempaakin mennä”, Mäki-Jouppi myhäili avauskilpailun jälkeen.

RockRacingin Ville Kivinen oli myös tyytyväinen taiston tauottua.

”Hyvä alku meikäläiselle kahden vuoden ajotauon jälkeen. Hienoa oli ajaa pitkästä aikaa ja rattiruoste on nyt pois pyyhitty.  Mestaruutta tavoitellaan ja jatkossa ajetaan sitten voitosta”, Kivinen kuittasi.

Viikonlopun suurin yllättäjä oli Team Södermanin Sami Fagerström. Maarianhaminasta kotoisin oleva 18-vuotias kilpailee vanhemmalla, Zetec-moottorilla varustetulla laitteella ja antaa tasoitusta nopeammille Duratec-autoille.

Naiskuljettaja Milla Mäkelä ajoi lauantaina neljänneksi ennen Joona Reittua ja Emil Juntikkaa. Kilpailustarteissa nähtiin kaikkiaan kahdeksan autoa.

Kivinen teki väkevän paluun

Sunnuntainen Ahveniston kilpailu oli Ville Kivisen näytöstä. Van Diemen -kuljettaja johti lähdöstä maaliin. Samalla kertaa Kivinen siirtyi myös Ford-luokan pistejohtoon.

”Väkevää ajoa kilpailussa ja lähes nappisuoritus. Viihdyn Ahveniston vaikealla radalla ja nopeasti pääsin takaisin kiinni kilpailuvauhtiin. Tavoitteena on ottaa vihdoin Formula Ford –luokan SM-kultaa. Mäki-Joupin kanssa tulee varmasti tiukkaa vääntöä kauden aikana”, Kivinen riemuitsi.

Kakkosena pitkään ajanut Juha Mäki-Jouppin kilpailu päättyi tekniseen vikaan. Ongelmia oli vaihteen siirtäjän kanssa. Startin kakkoseksi nousikin yllättäen Milla Mäkelä joka esiintyi vahvasti läpi viikonlopun.

”Millan ajaminen on kehittynyt, vauhti on kasvanut ja itseluottamus on parantunut. Kaikkiaan hyvä suoritus koko tiimiltä. Myös uudet tulokkaat Emil Juntikka ja Elias Niskanen ajoivat nousujohtoisesti”, Mtec-automerkin kisainsinööri Miikka Mäkelä kertoi.

Formula Fordien SM-sarja jatkuu 13. -14. kesäkuuta Botniaringillä.

 

Ensimmäinen kilpailustartti (16.05.2015)

1. Juha Mäki-Jouppi 13:37.865, 2. Ville Kivinen +10,729, 3. Sami Fagerström +16,092, 4. Milla Mäkelä +25,588, 5. Joona Reittu +25,868, 6. Emil Juntikka +51,459, 7. Julius Salminen +51,808, 8. Elias Niskanen.

Toinen kilpailustartti (17.05.2015)

1. Ville Kivinen 13:43.458 2. Milla Mäkelä + 11.511 3. Sami Fagerström 4. Elias Niskanen 5. Joona Reittu 6. Julius Salminen 7. Emil Juntikka 8. Juha Mäki-Jouppi.

Lisätietoa:

www.formulaford.fi

www.finrace.fi

 

tv. Mauri Nurmi

040-7331400

Mäki-Jouppi

Speak Your Mind

*