Tule mukaan

Formula Ford luokkaan on helppo tulla mukaan. Tiimit jakavat tietoa, ja hallituksen jäsenet auttavat alkuun. Kalustoa on myös hyvin saatavilla järkevään hintaan. Moottoriratoihin voi tutustua siviilikalustolla.

Päästäksesi alkuun ota yhteyttä hallituksen jäseniin ja tutustu luokkaan. Vaihtoehtoisia tapoja edetä on useita – voit tehdä kaiken itse, tai voit hyödyntää tiimien tarjoamia palveluita. Omaa autoa ei välttämättä tarvita, kuten ei muutakaan kalustoa; ne voi ottaa tiimiltä. Valitsemasi tapa riippuu pitkälti käytettävissä olevasta budjetista.

Halvimmillaan täyden kauden budjetti on luokkaa 15-20 tuhatta euroa. Tämä tosin edellyttää että olet jo hankkinut auton ja kuljetuskaluston. Käytettyjä autoja on saatavilla ja hinta vaihtelee pitkälti auton kunnosta riippuen. Halvimmillaan auton saa muutamalla tuhannella, kun taas haitarin yläpäässä uusi auto maksaa 40-50 tuhatta moottoreineen. On syytä huomioida että jotta kauden pystyy viemään läpi varmuudella, on auto syytä käydä läpi ennen kautta yksityiskohtia myöten ja varaosia tarvitaan kauden aikana myös.  Auton ja moottorin perusremontti, olettaen että auto yleisesti on käyttökelpoinen, maksaa noin 10 tuhatta euroa. Varaosiin on syytä varata muutama tuhat euroa, toisaalta osia voi myös jakaa kuljettajien kesken.

Kuljetuskalustoon tarvitset tyypillisesti suljetun peräkärryn, koska formula-auto ei siedä avokuljetusta kovinkaan hyvin. Kalustoon tarvitaan myös kunnon varikkoteltta ja työkalut.

Vaikka lista tarvittavista välineistä on melko pitkä, ei tästä kannata hätääntyä. Kun asiaan perehtyy ja tutustuu luokan parissa toimiviin ihmisiin, löytyy apua ja ratkaisuja. Ota rohkeasti yhteyttä ja tutustu luokkaan!