Triplavoittaja Elias Niskanen vahvin Kemoran radalla

Formula Ford -luokan SM-mestaruustaistelu jatkui Kemoran radalla. Kyseessä oli SM-ratasarjan toinen kilpailuviikonloppu. Elias Niskanen jatkaa luokan dominointia, sillä kuopiolainen ajoi voittoon jokaisessa kolmessa kilpailulähdössä. 16-vuotias nuorukainen kilpaileeseinäjokelaisessa HMH Racing -tallissa.

”Täydellinen viikonloppu tutulla radalla. Ensimmäinen ja kolmas lähtö sujuivat helposti, mutta toisessa startissa oli kovaa puristusta aina viimeisiin mutkiin saakka. Siinä loppuivat renkaat ja vauhti tippui. RockRacing-tallin Jani Kaleva pääsi kuittaamaan lopussa ohitseni, mutta hän pyörähti viimeisessä kurvassa hiekalle. Näin pääsin nappaamaan voiton siitäkin lähdöstä”, triplavoittaja Elias Niskanen totesi tyytyväisenä.

Kuopiolainen on voittanut viisi kuudesta SM-lähdöstä ja on vahvasti matkalla kohti mestaruutta. 16-vuotias oli jo viime vuonna mukana Formula Ford -luokassa sijoittuen sarjakakkoseksi.

”Kotimaan radat ja startit ovat haastavia. Tähtään voittoon jokaisessa osakilpailussa, ainakin alkukausi on sujunut hyvin. Tiimi ja Mtec-auto toimivat hienosti. Kalusto on kunnossa.”

RockRacing-tallin Jani Kaleva oli toinen viikonlopun jokaisessa kolmessa lähdössä. Avausviikonlopun jälkeinen tiukka ykköspaikka vaihtui nyt toiseen sijaan SM-pisteissä.

”Kokemuksen ja testikierrosten puutetta, sitä kautta löytyy vauhtia lisää ja pystymme haastamaan Niskasen. Tämä oli minulle vasta toinen kilpailuviikonloppu Formula Fordilla eli paljon on vielä opittavaa. Periksi ei anneta, vaan SM-tittelistä taistellaan edelleen”, Jani Kaleva jatkoi.

Milla Mäkelä onnistui myös Kemoran radalla hienosti. Mäkelä Racing -tallin naiskuljettaja ajoi kahdesti kolmoseksi ja kerran neljänneksi.

Formula Ford Zetec -luokan voittoon ajoi viikonlopun kilpailulähdöissä Julius Salminen. Formula Fordit nähdään seuraavan kerran SM-osakilpailussa Kemoran radalla 10. heinäkuuta.

SM-pisteet kuuden ajetun osakilpailun jälkeen:

1. Elias Niskanen KUA 109 p.

2. Jani Kaleva EMSC 92.5 p.

3. Sami Talvitie AUA 68 p.

4. Milla Mäkelä OFK-125 59 p.

rata-sm.fi

formulaford.fi

Ystävällisin terveisin

Mauri Nurmi

Mistake Media Oy

+358 40 7331400

Niskanen Kemora

Speak Your Mind

*