Tommi Heino Formula Fordin SM-sarjaan

Tommi Heino 16-vuotias nuorukainen Huittisista lähtee Formula Fordien SM-sarjaan. Tommin autourheilu-ura on alkanut kartingista 6-vuotiaana. Kymmenvuotisen karting -uran aikana Tommi ajoi eri luokissa vaihtelevalla menestyksellä.

Syksyllä 2016 Tommi ajoi ensimmäiset testit Ilkka Ylitalon omistamalla Duratec-moottorisella Van Diemenillä, jolla Elmeri Ylitalo ajanut menestyksekkäästi useampana kautena sarjassa. Kolmipäiväiset testit sujuivat hyvin koleasta ja vaihtelevasta  säästä huolimatta. Testin aikana auto tuntui sopivan käteen niin hyvin, että alkoi mietintä siirtymisestä kartingista Formula Fordiin. Testejä jatkettiin syksyllä 2017 ja päätös SM-sarjaan osallistumisesta alkoi vahvistua. Tänä keväänä oli vuorossa rataleima jo tutuksi tulleella kalustolla.

Ilmoittautuminen SM-sarjaan on tehty ja Tommi tulee ajamaan täyden SM-sarjan ja lisäksi kauden avaavan Botniarace-kisan Jurvassa 05.05. Lisäksi harkinnassa on joku ulkomainen kilpailu mahdollisuuksien mukaan. SM-sarjasta Tommi lähtee tavoittelemaan tasaisia kisaviikonloppuja ja sijoitusta kolmen kärkeen. SM-sarjan kolme parasta pääsevät anomaan merkittävää stipendiä kaudelle 2019, joka kiinnostaa Tommia kovasti autourheilu-uran jatkoa ajatellen. Autourheilun lisäksi 16-vuotiaan peruskoululaisen harrastuksiin kuuluvat salibandy ja kalastus.

Formula Fordien kilpailukausi koostuu seuraavista tapahtumista:

05.05.   Botniaring   Jurva   Ford-Malja osakilpailu

16.-17.06.   Ahveniston moottorirata   Hämeenlinna   SM ja Ford-malja

01.-02.09.  Ahveniston moottorirata   Hämeenlinna   SM ja Ford-malja

22.-23.09.   Alastaro Circuit   Loimaa   SM ja Ford-malja

Speak Your Mind

*