Puheenjohtaja kommentoi: kiinnostus Formula Fordia kohtaan kasvussa!

Kausi 2012 on juuri päättynyt, tulevan kauden osalta suunnitelmat tarkentuvat ajankohtaisesti kaiken aikaa. Syksyn aikana Fordien testipäiviä on järjestetty ainakin Kemoran, Jurvan ja Alastaron radoilla. Testaajien lukumäärä ylittänyt reippaasti 30:n rajan. Näin suurta kiinnostusta luokkaa kohtaan ei ole ollut kertaakaan viimeisen kahdeksan vuoden aikana, jolloin olen itse ollut toiminnassa mukana.
Syksyn aikana muutama auto on jo vaihtanut omistajaa, useita kauppoja edelleen tekeillä. Myös uusia vuosimallin 2013 autoja tulossa ensi kaudelle sarjaan mukaan. Kyselykierros eri tiimeille tuotti tilanteesta seuraavanlaisia tuloksia:
Myllärinen: 2 Zeteciä varmistunut ensi kaudelle, kolmannesta neuvotellaan
Söderman: 2 Zeteciä tulossa varmasti, 1-2 Duratecia neuvottelun alla
Mäkelä: 3 Duratecia varmistunut, Zetecistä neuvotellaan
Rock Racing: 2 Duratecia tulossa mukaan
HMH Racing: 1 Duratec tulossa, Zetecistä ja toisesta Duratecista neuvotellaan
Rock Racing: 2 Duratecia tulossa mukaan
HMH Racing: 1 Duratec tulossa, Zetecistä ja toisesta Duratecista neuvotellaan
LMS Racing: 2:n Duratecin osalta neuvottelut käynnissä
Stenius: Tulossa mukaan omalla Zetecillä
Sandberg: Tulossa mukaan vähintään eka kisaan Zetecillä
Lopullisestihan osallistujat varmistuvat vasta keväällä, mutta harvinaisen hyvältä näyttää kiinnostus luokkaa kohtaan tällä hetkellä. Alustavasti osallistujamäärä SM-sarjaan nousisi minimissään 12 kuljettajan tasolle, jopa yli 15 kuljettajaa näyttää täysin mahdolliselta. Myös Zetec-Masters on keräämässä uusia osanottajia siinä määrin, että Zetec-mestaruus päästään ratkomaan sarjamuotoisena tulevalla kaudella.
Taavetti Alatalolle on hankittu Mäkelän Miikan viime kesänä ohjastama Mtec ja hän tulee sillä mukaan uutena kuljettajana. Rock Racingin Zetec (Ex Forsman, Isohella jne) myytiin jo kesällä Mylläriselle ja Laineen Zetec myyty syksyllä Turun lähistölle. Näille autoille kuskit myös olemassa ensi kaudelle (Mukana yo. listassa).
Autoja vielä muutamia myynnissä (sekä Duratec, että Zetec), jos asia kiinnostaa ota yhteyttä Heikki Hirsimäki 0500-267148 tai email heikki.hirsimaki(at)viafin.fi. Myös vuokrakalustoa / tallipaikkoja vielä vapaana.
Muistutukseksi myös, että mukana olevat tiimit sitoutuneet ottamaan ohjaukseensa uusia kuljettajia oman mekaanikon kanssa, jolloin uudet tulokkaat saavat tieto-taidon auton säätämiseen tarvittavine erikoistyökaluineen luokassa jo pidempään toimineilta. Tällöin luokkaan siirtyminen omalla kalustolla omine mekaanikoineen on mahdollista, jolloin kustannustaso saadaan alhaisemmaksi verrattuna täyden palvelun tiimipaikkaan. Esim. Alatalot ovat lähdössä sarjaan tällä periaatteella.
– Heikki

Speak Your Mind

*