Niskanen ja Kaleva Formula Ford -luokan avausviikonlopun voittajia

Formula Ford -luokan SM-ratakausi avattiin Jurvassa Botniaringin osakilpailulla. Sarjan avausviikonloppu käytiin pääosin sateen liukastamalla radalla ja se sisälsi kolme kilpailustarttia.

16-vuotias Elias Niskanen oli viikonlopun tuplavoittaja, viimevuotisella debyyttikaudellaan hän otti jo SM-hopeaa Formula Ford -luokassa. Seinäjokelaisessa HMH Racing -tallissa ajava kuopiolainen lasketteli voittoon ensimmäisessä ja kolmannessa kisalähdössä. Molemmat olivat sadekilpailuja.

“Lähdöt epäonnistuivat, niitä pitää vielä harjoitella. Vauhti oli sateella hyvä ja pääsin nopeasti johtopaikalle. Starttien loppupuolella ero kakkoseen venähti ja pystyin hölläämään ennen ruutulippua”, Elias Niskanen kertasi viikonlopun tapahtumia.

”Sunnuntaina avauskilpailu meni hieman penkin alle, sain rangaistuksen vilppilähdöstä ja olin vasta neljäs maalissa. Parannettavaa jäi. Seuraava osakilpailu ajetaan Kemorassa ja sieltä haetaan jokaisen kolmen startin voittoa.”

Formula Ford -viikonlopun yllättäjä oli RockRacing-tallin Jani Kaleva. Sarjan uusi tulokas ajoi kahdesti toiseksi ja onnistui jopa voittamaan sunnuntaina ensimmäisen kilpailulähdön.

“Hyvät fiilikset voitosta ja viikonlopun kilpailuista. Olosuhteet olivat haastavat, mutta kaikki sujui upeasti. Olen pitänyt neljä vuotta taukoa autourheilusta ja tämä oli ensimmäinen Formula Ford -kisaviikonloppuni ikinä. Sarjajohdossa on hyvä jatkaa kilpailukautta”, Jani Kaleva jatkoi.

Elias Niskanen on sarjapisteissä kakkosena, eroa johtavaan Kalevaan on vaivaiset puoli pistettä. Sami Talvitie sijoittui kolmanneksi avausviikonlopun jokaisessa kolmessa lähdössä. Hän on myös pisteissä kolmantena.

SM-sarja jatkuu Kemorassa 10.-11. kesäkuuta.

rata-sm.fi

formulaford.fi

Ystävällisin terveisin,

Mauri Nurmi

040 7331400

 

Kuvassa Elias Niskanen.

Speak Your Mind

*