Miikka Mäkelästä Formula Fordien Suomen Mestari 2014

Miikka Mäkelä kruunattiin sunnuntaina Formula Ford –luokan Suomen mestariksi. ”Rantsilan Raketti” ajoi varmasti sarjan päätösviikonloppuna ja nousi lopulta kakkospaikalta mestariksi. Viikonlopun kolmesta lähdöstä Mäkelä voitti yhden, oli kerran kakkonen ja sunnuntaina neljäs.

”Ajoin koko viikonlopun varman päälle taktikoiden. Etenkin sen jälkeen kun pahin kilpakumppani Huovinen joutui lauantaina keskeyttämään avauskilpailun. Tärkeintä oli tuoda auto jokaisessa lähdössä maaliin ja varmistaa SM-kulta. Kokemus ratkaisi tällä kertaa”, Miikka Mäkelä riemuitsi.

”Tuntuu aivan mahtavalta. Kahdeksan vuotta tätä mestaruutta on yritetty ja nyt se vihdoin tuli. Parasta on, että ykköstila tuli meidän omalla Mtech-autolla. Suuri kiitos kuuluu tiimille ja yhteistyökumppaneille.”

Aleksanteri Huovinen johti Formula Fordin SM-sarjaa ennen päätösviikonloppua kolmella pistellä. Turkulaisen RockRacing-tallin 17-vuotias ykköskuljettaja keskeytti lauantaina ensimmäisen lähdön ulosajon takia ja samalla kertaa kirposi ote kirkkaimmasta mitalista.

”Hopea ei ole häpeä. Mokasin startissa ja tipahdin paalupaikalta joukon keskivaiheille. Sitten ajauduin avauskierroksella nurmikolle Erno Granqvistin kanssa ja jouduimme molemmat keskeyttämään. Kahdessa muussa lähdössä ajoin voittoon ja kakkoseksi, mutta ei se riittänyt tällä kertaa. Onnittelut Miikalle vahvasta ja tasaisesta kaudesta”, Aleksanteri Huovinen jatkoi.

Oululainen Huovinen oli SM-sarjan vauhdikkain kuljettaja, mutta kokeneen Miikka Mäkelän ajovarmuus riitti mestaruuteen. Kauden aikana Huovinen voitti viisi osakilpailua ja Mäkelä neljä. Kolmanneksi SM-pisteissä ajoi Juha Mäki-Jouppi, joka voitti lauantaina viikonlopun avauslähdön.

Formula Fordin Zetec –luokassa mestariksi ajoi oululainen Netta Pekkala. 15-vuotias tyttökuljettaja siirtyi keväällä formuloihin ja ajoi mainion debyyttikauden.

Formula Fordin lopulliset SM-pisteet 2014

1. Miikka Mäkelä, Mtech                         222 pistettä

2. Aleksanteri Huovinen, Van Diemen 211 pistettä

3. Juha Mäki-Jouppi, Mtech                    172 pistettä

 

FINRace Ahvenisto 14-15.6.2014Miikka Mäkelä

Miikka Mäkelä kruunattiin sunnuntaina Formula Ford -luokan Suomen mestariksi. (Kuva Ilkka Huttunen).

Lisätietoa: www.formulaford.fi www.finrace.fi

tv. Mauri Nurmi, tel 040-733100

Speak Your Mind

*