Kemora oli Juha Mäki-Joupin juhlaa – Seinäjokelainen hallitsi Formula Ford -sarjaa

Juha Mäki-Jouppi saapui Kemoran osakilpailuun varmana Suomen mestarina. Formula Fordeissa koko kauden pitelemätön Mäki-Jouppi hallitsi myös sarjan viimeisiä startteja. Seinäjokelainen voitti viikonloppuna Ford–luokan kolme viimeistä kisalähtöä.

”Uskomaton kausi ja mainiosti sujuivat myös päätöskilpailut. Tälle keväälle auto saatiin loistaviin säätöihin, runko on entistä jäykempi ja sitä on helppoa ajaa. Jokaisella radalla pääsin nopeasti sinuiksi kaluston kanssa ja vauhti löytyi välittömästi. Totta kai luokan kokemuksesta oli myös iso apu”, Juha Mäki-Jouppi kertasi.

22-vuotias Mäki-Jouppi oli juuri päättyneellä kaudella Formula Ford – luokassa hämmentävän ylivoimainen. Seinäjokelainen otti kauden aikana kaksitoista voittoa eli yhtä vaille kaikki ykköstilat. Ainoastaan Ahvenistolla Ville Kivinen onnistui lyömään Mäki-Joupin.

”Totta kai se hieman harmittaa kun yksi voitto lipesi kaverille.  Ahvenistolla oli ongelmia vaihdelaatikon kanssa joten omaan piikkiin se kilpailu ei mennyt”, seinäjokelainen vitsaili.

”Kaikkiaan suuri kiitos tallipäällikkö Heikki Hirsimäelle, Mtec-autolle ja koko HMH-tiimille, loistavaa työtä läpi vuoden. Ensi kaudella tavoitteena on vaihtaa kilpailuluokkaa, varmuudella en jatka Fordeissa.”

Kovaa taistelua hopeasta

Formula Ford – luokan kakkospaikasta käytiin kovaa taistelua aina viimeiseen starttiin saakka.  Lopulta hopealle nousi Mäkelä Racingin Elias Niskanen ennen RockRacing -tallin Ville Kivistä.

Vasta 15-vuotias Niskanen ajoi viikonloppuna kolmesti palkintopallille, ollen kahdesti toinen ja kerran kolmas. Nuoren kuljettajan kehityskaari kauden aikana on ollut huikeaa. Viime kaudella nuori mies ajoi vielä kartingia.  Epävirallisen pistelaskun mukaan Niskanen vei hopeamitalin yhden vaivaisen pisteen erolla.

”Loppukausi sujui nousujohtoisesti ja vauhti kasvoi kokemuksen karttuessa. Avauskaudella hopeatila on hyvä saavutus”, Elias Niskanen totesi.

Pronssimies Ville Kivinen oli myös tyytyväinen mitalisijaan. Välivuoden jälkeen ajohommat taas maistuvat.

”Tiukka ja jännittävä kilpailukausi. Mäki-Jouppi oli sarjassa ylivoimainen, mutta muista sijoista taisteltiin viimeiseen starttiin saakka”, Ville Kivinen päätti.

Rata-SM, finaali, Kemora 5.9.15

Rata-SM, finaali, Kemora 5.9.15

Kuvassa: Juha Mäki-Jouppi vauhdissa Kemoran radalla (FinRace).

Kemora – Formula Ford – 1. kilpailu:

1) Juha Mäki-Jouppi
2) Elias Niskanen +16.216
3) Joona Reittu +31.822
4) Julius Salminen +33.246

Formula Ford 2. kilpailu:

1) Juha Mäki-Jouppi
2) Elias Niskanen +9.611
3) Joona Reittu +10.837
4) Ville Kivinen +20.810

Formula Ford – 3. kilpailu:

1) Juha Mäki-Jouppi
2) Ville Kivinen +5.612
3) Elias Niskanen +7.751
4) Milla Mäkelä +30.758

Lopulliset SM-pisteet Kemoran osakilpailujen jälkeen. Tulokset ovat epäviralliset Loppupisteisiin laskettiin mukaan 11/13 parasta osakilpailua:

1. Juha Mäki-Jouppi EPUA Mtec Fd09                        275 p.

2. Elias Niskanen AL-Kuo Mtec                             176 p.

3. Ville Kivinen NaSU van Diemen LA09                   175 p.

4. Joona Reittu AL-Kuo van Diemen LA11                170 p.

Lisätietoa:

www.formulaford.fi

www.finrace.fi

tv. Mauri Nurmi

040-7331400

Speak Your Mind

*