Juha Mäki-Joupin ylivoima jatkuu

Seinäjoen Juha Mäki-Jouppi on kuluvalla kaudella ylivoimainen ykkönen RataSM-sarjan Formula Ford – luokassa. Seinäjokelainen otti jälleen tuplavoitot sarjan neljäntenä kilpailuviikonloppuna Alastaron moottoriradalla.

”Pääsin lähdöistä kärkeen ja sen jälkeen perusvauhti riitti voittoon. Alastaron rata alkaa jo sopia minulle, vaikkei suosikkini olekaan. Kyyti oli taas vahvaa ja laitteet laulaa”, Juha Mäki-Jouppi totesi.

Lauantaina palkintokorokkeella seuraa tekivät RockRacing-tallin Joona Reittu ja vahvaa kautta ajava Milla Mäkelä. Tosin ero kilpailun kakkosen Mäki-Jouppiin oli valtava, lähes 25 sekuntia.

”Kakkospaikka oli hyvä sijoitus, mutta Mäki-Jouppi meni tänään aivan omaa vauhtia”, Joona Reittu tunnusti.

Sama tahti sunnuntaina

Formula Fordeissa ei löytynyt Juha Mäki-Joupille pysäyttäjää myöskään sunnuntaina.  Nuori mies on ajanut läpi kesän voitosta voittoon. Kauden kymmenestä lähdöstä seinäjokelainen on ajanut peräti yhdeksän voittoa.

Vielä kaksi voittoa päätöskilpailussa ja mestaruusjuhlat Kemorassa.  Tämä lienee Mäki-Joupin kohdalla loppukauden suunnitelma.

Kakkoseksi sunnuntain lähdössä yltänyt Elias Niskanen nautti Alastaron radan tunnelmasta täysin siemauksin. Mäkelä Racingin Teamin kuljettaja on vasta 15-vuotias, mutta tulevaisuuden huippunimi Formula Ford –luokassa.

”Huikea rata, sai ihan limitillä vetää koko ajan. Tästä on hyvä jatkaa kauden päätökseen Kemoraan”, Elias Niskanen sanoi.

 

Formula Ford 1. kisa:

1) Juha Mäki-Jouppi

2) Joona Reittu +24,434

3) Milla Mäkelä +26.257

 

Formula Ford 2. kisa:

1) Juha Mäki-Jouppi

2) Elias Niskanen +7.402

3) Ville Kivinen +16.317

 

Epäviralliset SM-pisteet Alastaron osakilpailujen jälkeen:

1. Juha Mäki-Jouppi EPUA Mtec Fd09                     231 p.

2. Joona Reittu AL-Kuo van Diemen LA11             148 p.

3. Ville Kivinen NaSU van Diemen LA09     133 p.

4. Milla Mäkelä OFK-125 Mtec Fd12                       128 p.

Formula Fordin SM-sarja jatkuu Kemoran radalla 5.-6. syyskuuta.

JMJ

Kuvassa Juha Mäki-Jouppi.

Lisätietoa:

www.formulaford.fi

www.finrace.fi

Speak Your Mind

*