Joonas Lappalainen siirtyy Formula Fordeihin

Viimeiset 11-vuotta kartingia ajanut Joonas Lappalainen siirtyy täksi kaudeksi ajamaan Formula Fordeja. Viime vuonna Lappalainen saavutti nuorimpana suomalaisena kautta historian CIK-FIA:n mestaruuden voittamalla Academy Trophy-sarjan.

Tulevalla kaudella Lappalainen kilpailee LMS Racingin tiimissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Päätös siirtymisestä syntyi tammikuun alussa, kun kaikki palaset loksahtivat paikoilleen.

– Odotan kyllä mielenkiinnolla tulevaa, sillä taustalla olevat henkilöt tekivät sellaisen kolmivuotissuunnitelman, ja tästä startataan nyt liikkeelle. Oikeastaan se oli nyt kaikkein suurin tekijä, että pääsen kilpailemaan LMS Racingin kalustolla ja Burin Antti on mukana opastamassa minua, kertoo Lappalainen taustoja.

Antti Buri on varmasti yksi menestyneimmistä Formula Ford kuljettajista Suomessa. Suomen mestaruuksien lisäksi Buri voitti viime vuonna Formula Ford Festivalin Englannissa. Myös Buri näkee alkaneen yhteistyön mielenkiintoisena.

– Hienoa saada kuljettajaksi nuori nälkäinen kaveri, ja katsotaan mitä saadaan kauden aikana aikaan. Töitä tullaan tekemään paljon ja syksyllä viimeistään nähdään sitten työn tulos, kommentoi Buri.

Tiimi aloittaa testit huhtikuun alussa, jolloin mukana on myös muiden luokkien kalustoa. Lappalainen ajaa ensimmäisen kilpailunsa toukokussa, kun FINRace-sarja käynnistyy Motoparkissa.

LMS Racing www.lmsracing.fi

Joonas Lappalainen www.lappalainen.eu

Antti Buri www.anttiburi.com

Speak Your Mind

*