Formula Fordia voi harrastaa myös omasta teltasta – kysy niin kuulet miten

Ilmassa on ollut kiinnostusta Formula Fordia kohtaan ja monia kiinnostaa miten pääsee mukaan. Hankkiako tallipaikka ”avaimet käteen” periaatteella vai hankkia oma formula ja tarvittavat välineet itselle, vai jotain tuosta väliltä.
Tallipaikka on yksi tapa päästä mukaan, palveluntuottajia löytyy suomestakin useita. Heiltä voi kysellä asiasta lisää. Formula Ford Finlandin sivuilta löytyy helposti yhteystietoja heille.
Fordista kiinnostuneissa on myös niitä, jotka etsivät tietoa miten päästä mukaan harrastamaan ”omasta teltasta”. Eli halutaan tehdä itse asioita, harrastaa ns. isä-poika mallilla ja samalla ehkä myös harrastaa edullisemmin. Monilla on ehkä käsitys, että Formula Ford on niin vaikea laji, ettei kotikutoinen malli toimi, eikä ainakaan ole mahdollista menestyä. Tuo käsitys on väärä. Toki laji vaatii perehtymistä, tiedon keräämistä jne. mutta mistään tähtitieteestä ei ole kysymys.
Taavetti Alatalolle hankittiin kaudeksi 2013 oma Ford, ilman minkäänlaista kokemusta lajista. Alku oli hankala, johtuen mm. huonosta tuurista ja ongelmista tekniikan kanssa joita esiintyy tosi harvoin. Mutta helpotusta alkuun toi pitemmän aikaa lajia harrastaneet henkilöt, jotka neuvoivat ja auttoivat radalla pyyteettömästi. Formula Ford Finland on tehnyt päätöksen, jossa sitoudutaan auttamaan lajiin tulevia uusia harrastajia, aloituskynnyksen madaltamiseksi.
Timo ja Taavetti Alatalo kertovat mielellään kiinnostuneille kokemuksistaan tästä mallista harrastaa, hyvistä ja huonoista puolista, mitä kannattaa ottaa huomioon ja kaikista lajiin liittyvistä koukeroista, mitä heidän matkalleen on jo sattunut. He kertovat kokemuksistaan lajista harrastajan silmin, ja vieläpä aika uuden harrastajan silmin, kun aika ei ole vielä kullannut muistoja.
Timolle voi rohkeasti soitella numeroon 044 527 9393.

Speak Your Mind

*