Elias Niskanen Formula Fordin mestariksi

 

Formula Ford Duratec -luokan SM-mestaruussarja päättyi sunnuntaina Ahveniston osakilpailuun. SM-ratasarjan viidettä ja viimeistä kilpailuviikonloppua hallitsi turkulainen RockRacing. Tallin kuljettajat voittivat viikonlopun molemmat startit. 

Lauantaina voittoon ajoi Jani Kaleva ja sunnuntaina ykköseksi kaasutteli Sami Talvitie. Sarjassa Kaleva nappasi hopeaa ja Talvitie oli kolmas. Kuopiolainen Elias Niskanen oli jo aikaisemmin varmistanut SM-kullan.

”Hienoa päättää SM-sarja Ahveniston tuplavoitoilla. Talli on tyytyväinen kuljettajien esitykseen. Loppuun asti piloteilla oli kova taistelu himmeimmistä mitaleista. Molemmat Ahveniston lähdöt olivat hienoa taistelua ja tiukkoja kilpailuja. Onnittelut myös Elias Niskaselle hienosta kaudesta, nuori mies ansaitsi mestaruuden”, RockRacingin tallipäällikkö Markku Kivinen totesi.

Kausi 2016 oli 16-vuotiaan Elias Niskasen ja seinäjokelaisen HMH Racing -tallin juhlaa. Tiimi on tehnyt luokassa hienoa työtä suomalaisella Mtech-autolla, saavutuksena oli kahdeksan osakilpailuvoittoa ja mestaruus.

”Elias Niskanen on tehnyt vakuuttavaa työtä. Yhteistyö tallin ja kuljettajan välillä sujui hyvin heti ensimmäisestä testistä lähtien. Kuljettajan ja tallin kokemus auttoi paljon etenkin alkukauden kilpailuissa. Hienoa päättää vuosi toiseen peräkkäiseen mestaruuteen”, tallipäällikkö Heikki Hirsimäki tiivisti.

Formula Ford Zetec-luokan mestari on Julius Salminen.

Lopulliset SM-pisteet kolmentoista (13) ajetun osakilpailun jälkeen:

1. Elias Niskanen KUA 202.5 p.

2. Jani Kaleva EMSC 168 p.

3. Sami Talvitie AUA 166,5 p.

4. Milla Mäkelä OFK-125 117 p.

 

Mauri Nurmi

Mistake Media Oy

+358 40 7331400

Speak Your Mind

*