Aleksanteri Huovinen voitti Fordien molemmat SM-lähdöt Alastarossa

Oululainen Aleksanteri Huovinen jatkaa hurjaa vauhtia Formula Fordin SM-sarjassa. Turkulaisen RockRacing-tallin 17-vuotias ykköskuljettaja voitti viikonloppuna Alastaron SM-osakilpailujen molemmat lähdöt. Ykköstilat tulivat vieläpä näytöstyyliin, sillä Huovinen starttasi molemmissa kilpailussa paalupaikalta ja johti lähdöstä maaliin.

SM-sarjaa alkukauden johtanut Rantsilan Miikka Mäkelä oli molemmissa starteissa kakkonen. Kolmanneksi lauantaina ajoi perheen naiskuljettaja Milla Mäkelä ja sunnuntaina pronssitilalle kaasutteli Juha Mäki-Jouppi.

– Lauantaina pahimmat kilpakumppanit kolaroivat heti lähdön jälkeen ja sain ajella rauhassa ruutulipulle. Tänään sunnuntaina ajettiin sitten jo vahvasti kilpaa Miikka Mäkelän kanssa. Alkukierroksilla oli ongelmia rengaspaineiden kanssa, mutta neljän kierroksen jälkeen sain Van Diemen -auton kulkemaan. Eroa maalissa oli reilun sekunnin verran, Huovinen kertasi.

Miikka Mäkelän viikonloppu kaatui lauantaina avauskierroksen kolariin.

– Mäki-Jouppi ja Taavetti Alatalo osuivat autooni lähdön jälkeen ja siinä kolarissa tukivarret menivät solmulle. Hyvä että selvisin maaliin saakka. Sunnuntaina ajettiin kilpaa Huovisen kanssa, mutta en päässyt haastamaan kaveria kunnolla voittokamppailuun. Auton kanssa oli pieniä tekniikkaongelmia läpi viikonlopun, ”Rantsilan raketti” Mäkelä jatkoi.

Formula Fordien SM-sarjan päätöskilpailu käydään Kemoran radalla 8.-10. elokuuta.

Pistekärkeen siirtyi ensimmäistä kuluvalla kertaa Aleksanteri Huovinen (166 p.) ennen Miikka Mäkelää (163 p.). Kolmantena jatkaa Juha Mäki-Jouppi (113 p.).

– Miikka Mäkelän kanssa taistellaan SM-kullasta. Eroa ei ole kuin muutaman pisteen verran eli peli on täysin auki. Nyt alla on neljän peräkkäisen kilpailun voittoputki, uskotaan että hyvä vauhti  jatkuu myös Kemoran vauhdikkaalla baanalla, Huovinen päätti.

SM-sarjaa johtavaa RockRacing-tallin Aleksanteri Huovinen. (Kuva Ilkka Huttunen).

FINRace Ahvenisto 14-15.6.2014Aleksanteri Huovinen

Lisätietoa:

www.formulaford.fi

www.finrace.fi

tv. Mauri Nurmi

040-7331400

Speak Your Mind

*