Ahvenisto – Mäkelä ja Mäki-Jouppi voittoihin

15.06.2014

FINrace Ahvenisto

Mäkelä ja Mäki-Jouppi voittoihin

Formula Fordien SM-sarja jatkui viikonloppuna Ahveniston radalla Hämeenlinnassa. Kilpailustarteissa nähtiin kaikkiaan kymmenen autoa.

Lauantaina kauden kolmannen osakilpailun voittoon ajoi Rantsilan Miikka Mäkelä ennen Rock Racingin Aleksanteri Huovista.  Kolmanneksi kaasutteli viikonlopun molemmissa lähdöissä Taavetti Alatalo.

– Kauden kolmas startti ja kolmas ykköstila. Oli tiukkaa taistelua Huovisen kanssa läpi kilpailun. Kiitos lähes täydellisestä alkukaudesta kuuluu Mäkelä Racing -tiimille, auto on nopea ja se on toiminut todella hienosti, Miikka Mäkelä sanoo.

Sunnuntaina Mäkelä kolaroi Aleksi Huovisen kanssa ensimmäisellä kierroksella. Matka jatkui kärkipaikalla, mutta vikuroivalla autolla Mäkelä ajoi varman päälle. Maalissa Ford-luokan ylivoimainen sarjajohtaja Mäkelä oli toinen.

– Huovinen ajoi takapyörän ylitse ensimmäisellä kierroksella kamppailutilanteessa ja auton tukivarret kärsivät hieman siinä kolarissa. Ajoin varman päälle ja otin pois tärkeät pisteet kakkospaikalla, Mäkelä jatkoi.

Vaikeuksien kautta voittoon

Juha Mäki-Joupin viikonloppu oli puolestaan kaksijakoinen. Lauantain startissa hän pamautti johtopaikalta kaiteeseen, mutta sunnuntaina kulki aina voittoon saakka.

– Tehtiin yö yli työtä auton kanssa. Lauantaina laite lähti käsistä pääsuoralla ja lipesi kaiteeseen.  Toinen puoli autosta piti rakentaa täysin uusiksi. Se oli oma ajovirhe. Sunnuntaita kilpailu sujui hyvin. Pääsin imusta ohittamaan Miikka Mäkelän loppukierroksilla ja ajelin voittoon, Mäki-Jouppi  kertasi.

17-vuotias Aleksanteri Huovinen taisteli kovaa kärkipaikasta viikonlopun molemmissa lähdöissä. Tuloksena oli lauantaina toinen ja sunnuntaina neljäs tila. Oululaisella olisi vauhti riittänyt molemmissa lähdöissä vaikka voittoon saakka.

– Hyvä viikonloppu, vaikka tulos ei ollut paras mahdollinen. Ensimmäisessä lähdössä yritin kärkipaikalla vähän liian innokkaasti ja renkaat sulivat. Sunnuntaina taisteltiin taas avauskierroksella Miikka Mäkelän kanssa. Tipahdin kolarin myötä joukon hännille, mutta pystyin nousemaan neljänneksi, Huovinen tiivisti.

Formula Ford Zetec -luokassa parasta vauhtia piti lauantaina 15-vuotias tyttökuljettaja Netta Pekkala Oulusta. Sunnuntaina ykkönen oli Ahvenanmaan Sami Fagerström.

Formula Fordien SM-sarja jatkuu kesäkuun 27. päivänä Viron Pärnussa.

Ensimmäinen kilpailustartti (14.06.2014)

1. Mäkelä Miikka

2. Huovinen Aleksanteri

3. Alatalo Taavetti

4. Mäkelä Milla

5. Pekkala Netta

6. Fagerström Sami

7. Larsson Milton

8. Vilen Jani

Keskeyttäneet:

Granqvist Erno

Mäki-Jouppi Juha

 

Toinen kilpailustartti (15.06.2014)

1. Mäki-Jouppi Juha

2. Mäkelä Miikka

3. Alatalo Taavetti

4. Huovinen Aleksanteri

5. Mäkelä Milla

6. Fagerström Sami

7. Larsson Milton

 

Keskeyttäneet:

Vilen Jani

Granqvist Erno

Pekkala Netta

 

Lisätietoa:

www.formulaford.fi

www.finrace.fi

 

Kilpailukalenteri 2014:

27.-29.6. SM Rata Pärnu

12.-13.7. SM Rata Alastaro

08.-10.8. SM Rata Kemora

 

tv. Mauri Nurmi

040-7331400

Ahvenisto

Speak Your Mind

*